VEMODIS biedt hulp aan bij problemen NDW-databank (18 september 2009)

VEMODIS heeft in een brief aan mevrouw Van Strien haar hulp aangeboden bij de oplossing van de technische problemen die de NDW-databank sinds de openstelling treffen. Van Strien, directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens, gaf eerder aan dat technische problemen het voorlopig onmogelijk maken afnemers daadwerkelijk van informatie te voorzien.

Inmiddels hebben er aanpassingen in de systemen plaatsgevonden die ervoor hebben gezorgd dat de datastroom nu weer stabiel zou moeten zijn. NDW zal de dienstverlening nu gefaseerd uitrollen. Daarbij heeft het NDW de VerkeersInformatieDienst bereid gevonden om in september als eerste afnemer op het Centrale NDW Systeem (CNS) aangesloten te worden. Met hen zal het proces van aansluiten en afname van gegevens worden uitgevoerd en geëvalueerd. Zodra dit naar wens verloopt, volgen andere afnemers.

VEMODIS hecht er aan te benadrukken dat zij vertrouwen heeft in de uitwerking van die maatregelen. Het voortaan zelf inhoudelijk testen van door derden aangeleverde data en ICT-oplossingen, het naar NDW halen van de verantwoordelijkheid voor de verkeerskundige kwaliteit van de NDW-data en het optuigen van een eigen beheerorganisatie zijn naar de mening van het VEMODIS-bestuur goede maatregelen om op redelijke termijn tot een datastroom te komen die daadwerkelijk door de leden kan worden gebruikt. Naast een aantal andere maatregelen stelt VEMODIS voor om op korte termijn te komen tot een overleg, dat tactisch en strategisch naar de relatie kijkt. VEMODIS is van harte bereid daarin te participeren.